Deurningerstraat moet veiliger

De VVD wilt dat het nog veiliger wordt aan de Deurningerstraat. In mei zal er begonnen worden met de herinrichting en het vernieuwen van de riolering. De VVD vindt dan ook dat er nu gekozen moet worden voor veiligheid voor de jonge schoolgaande fietsers.

De VVD heeft bij de afgelopen politieke markt over de Deurningerstraat wethouder Bron gevraagd opnieuw te gaan spreken met de pompeigenaar van TinQ. Bron geeft aan dat de situatie volgens het college veilig is met de huidige plannen, maar geeft ook aan dat de situatie nog veiliger zou zijn als de pomphouder zou verhuizen. “De keuze die wij nu gaan maken zal een keuze zijn voor de komende tien jaar. Daarom is het belangrijk dat wij nu de juiste keuze maken. De VVD kiest voor veiligheid. Veiligheid voor onze schoolgaande kinderen”, aldus VVD-raadslid Liesbeth Kok.

Opnieuw gesprekken

Onderzoek heeft aangetoond dat voor het pompstation er een ‘piekintensiteit’ is van fietsverkeer. Voor de VVD des te meer de reden om de gesprekken weer aan te halen met de pompeigenaar. “Er moeten opnieuw gesprekken worden gevoerd tussen de gemeente en de pomphouder. Uitgangspunt moet zijn de veiligheid voor de fietsers. Het autoverkeer blijft intens op dit punt”, aldus Kok.

Volgens Bron zijn er al gesprekken geweest met de pomphouder, maar hebben deze niet geleid tot een verhuizing van de pompeigenaar. De VVD zal bij de raadsvergadering van 23 maart een motie indienen die het college oproept om de gesprekken weer aan te gaan met de pompeigenaar met als uitgangspunt veiligheid voor de schoolgaande kinderen.