VVD: Maak andere keuzes

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 november behandelt de raad de beleidsbegroting voor 2017. Het college van B&W maakt hierin duidelijk wat haar plannen en visie is voor het komende jaar. De VVD vindt dat de begroting technisch gezien goed in elkaar zit, maar roept het college op andere keuzes te maken.

“De VVD voorziet grote problemen met de begroting zoals die er nu ligt. De binnenstad en sportend Hengelo worden de dupe met de plannen van dit college”, aldus raadslid Roel Kok. Kok wil dat de binnenstad aantrekkelijker word voor mensen binnen en buiten Hengelo. Zo zou het volgens de VVD’er goed zijn om parkeren gratis te maken in de binnenstad. “Zo hoeven de BOA’s ook geen bonnen meer te schrijven en kunnen wij ze inzetten waar zij echt nodig zijn, namelijk het bewaken van de veiligheid.”, aldus de VVD’er.  

“Sport vermindert gezondheidsklachten en is een middel om te participeren in de samenleving. De VVD heeft sport dan ook hoog in het vaandel. Wij zijn bang dat met de huidige plannen van het college sportend Hengelo kan rekenen op een grote lastenverzwaring door het moeten verhogen van de contributiegelden. Sport zou gestimuleerd moeten worden”, aldus Kok. 

De VVD zal tijdens de raadsvergadering een aantal moties indienen ten behoeve van de binnenstad,