Interview Roeland Fens

Nieuwe VVD-statenlid Fens gaat zwaar het accent leggen op welzijn, cultuur, onderwijs en werk INTERVIEW door René Leget HENGELO/ZWOLLE - ,,Het is een groot misverstand om te denken dat de VVD alleen sterk is als het gaat om financiën en andere harde onderwerpen en het af zou laten weten als de 'zachte sector', zoals welzijn, cultuur en onderwijs aan de orde komen''.

De Hengeloér Roeland Fens (65) zal vanaf aanstaande woensdag als hij door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld tot lid van de Provinciale Staten van Overijssel wordt beédigd in woord en vooral daad bewijzen dat de liberalen ook op die gebieden uitgesproken standpunten hebben en daadkracht aan de dag leggen. In een openhartig interview met Twente@ctueelvertelt hij over zijn politieke ambities.

De liberaal krijgt de kans om de plek die vrijkomt door het vertrek van ex-gedeputeerde Gerrit Jan Kok uit de fractie in te nemen. De fractie prijst zich gelukkig dat  deze ervaren bestuurder niet wordt vervangen door een groentje die het bedrijven van politiek nog onder de knie moet krijgen.

Het omgekeerde is eerder het geval, want Fens heeft een langduriger politieke ervaring achter de rug dan Kok. Hij was 29 jaar lid van de gemeenteraad van Hengelo en was even lang werkzaam in het onderwijs.

Op grond daarvan haalt de VVD Overijssel een ervaren politicus die ook jarenlang met zijn voeten in de modder heeft gestaan binnen. Ondanks die langdurige ervaring hecht hij toch veel waarde aan het inwerkprogramma voor nieuwe statenleden. ,,Ik volg die cursus nauwgezet en met veel plezier. De politiek in de provincie staat weliswaar verder van de burgers af, maar wordt toch steeds belangrijker als het gaat om het bieden van een goed ondernemersklimaat in Overijssel, zodat bedrijven zich hier blijvend vestigen en ook voor veel echte banen gaan zorgen.'' 


Lees de het gehele interview op http://twenteactueel.nl/index.php?rubriek=ondernemend&artikel_ID=12030