Onno Fiechter nieuwe fractievoorzitter VVD Hengelo

eHOnno Fiechter is de nieuwe fractievoorzitter van de Hengelose VVD. De fractie is unaniem tot dit besluit gekomen tijdens de wekelijkse fractievergadering.

Rikkerink doet een stap terug vanwege privé, maar ook gezondheidsredenen. Rikkerink: “Het was voor mij een zeer bewogen jaar met veel tegenvallers. Dan komt het moment dat je moet kiezen voor je eigen gezondheid. Ik vind het erg jammer dat ik mijn termijn als fractievoorzitter niet kan afmaken, maar zal aanblijven als raadslid. Ik heb het volste vertrouwen in Onno dat hij dit kan.’’

Fiechter is sinds 2014 het jongste raadslid en wordt daarmee de jongste fractievoorzitter van de gemeenteraad. Fiechter: ”Ik heb veel respect voor de moeilijke keuze die Jos heeft moeten maken. Jos is een krachtig persoon en heeft van de VVD een echte volkspartij gemaakt. De grote steun die ik vanuit de fractie heb mogen krijgen sterkt mij in mijn strijd om samen met de fractie te bouwen aan een sterk Hengelo. Een belangrijke taak voor de komende tijd is om de binnenstad weer leefbaar te krijgen en om werk weer te laten lonen.”