VVD: Geen windmolens in Hengelo

De VVD reageert verbaasd op het voornemen van D66 om windmolens te laten bouwen in en rondom Hengelo. D66 zegt daarmee te willen voldoen aan het voornemen van de gemeente om meer te verduurzamen. Volgens de VVD zijn er geen redenen om windmolens te bouwen in Hengelo.

Volgens raadslid Roel Kok moet Hengelo niet beginnen met het bouwen van windmolens in Hengelo. Kok: ’Windmolens draaien op subsidie. Natuurlijk moeten wij denken aan de toekomst en daarmee werken aan verduurzaming, maar windmolens zijn niet de oplossing. Windmolens zijn duur, leveren weinig op en kosten de inwoner alleen maar geld en het landschap van het mooie Twente en daarmee Hengelo wordt hiermee ook verpest. Bovendien is er in het oosten van het land veel te weinig wind om veel energie te kunnen generen.’ 

Volgens de VVD zijn er genoeg alternatieven voor windmolens. De liberalen pleiten voor een energiemarkt die onafhankelijk is van subsidie. ‘De overheid kan motiveren om over te gaan op duurzame energie, maar de subsidie moet geen infuus worden’, aldus Kok.