Esrein25 moet plek krijgen in Creatieve Fabriek

Tennis- en squashcentrum Esrein25 moet een plek kunnen krijgen in de creatievefabriek. Daartoe roept VVD raadslid Roel Kok op in zijn onderstaande brief aan het college.

Geacht college,

De VVD heeft kennisgenomen van allerlei berichten m.b.t. de sluiting van tennis- en squashvereniging Esrein 25, o.a. in TC Tubantia van woensdag 4 juni jl. alsmede de daaruit voortvloeiende ingezonden brief van Ingrid Serrarens, die werd gepubliceerd in TC Tubantia van vrijdag 13 juni jl. 

De eerste reactie van ons was:

 “…dit is toch te gek om los te lopen: een bloeiende vereniging met meer dan 650 leden, die ook nog eens het nationaal kampioensteam squash huisvest, moet de deuren sluiten…”.
Dit is in de beleving van de VVD de wereld op z’n kop. 

Nog even de feiten op een rij. Al vele jaren geleden wordt bekend dat Esrein 25 plaats moet maken in verband met de ontwikkeling van Hart van Zuid alsmede voor de aanleg van de Laan Hart van Zuid. Dat moment breekt binnen niet al te lange termijn aan. In de loop van de afgelopen jaren is de ondernemer van Esrein 25, de heer Victor Markink, op zoek geweest naar alternatieve locaties. Om diverse redenen lijkt het er echter niet van te komen om ook daadwerkelijk een alternatieve en geschikte plek te vinden om de sport- en verenigingsactiviteiten voort te zetten.

 Aanvankelijk lagen er ogenschijnlijk geschikte alternatieve mogelijkheden bij het voormalige distributiecentrumcomplex, het zogenaamde SPAR-complex, gelegen op de hoek van de Breemarsweg en de Twekkelerweg. Naar verluidt gooide FC Twente echter roet in het eten.

De VVD ziet echter nog een mogelijkheid, die het onderzoeken meer dan waard is. Dat betreft een verhuizing van Esrein 25 naar een plek in de Creatieve Fabriek.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de VVD-fractie de volgende vragen:

  1. Is het college bereid om –op zeer korte termijn-- initiatief te nemen om te bemiddelen in deze kwestie en een overleg te organiseren met het bestuur van FC Twente en de heer Markink, waarbij nog eens wordt gekeken naar de mogelijkheden van een verhuizing naar het zgn. ‘SPAR-complex’?
  2. Indien dit niet het geval is verzoeken wij u ons te verklaren waarom niet.
  3. Indien dit niet het geval is verzoeken wij u ons te verklaren waarom niet.
  4. Is het college bereid om --op zeer korte termijn-- te onderzoeken in hoeverre een locatie in de Creatieve Fabriek beschikbaar is en/of geschikt gemaakt zou kunnen worden om alsnog een verhuizing van Esrein 25 daar naar toe te kunnen realiseren?

 

Met belangstelling zien wij uw reactie tegemoet.

 

Hoogachtend,

Roel Kok, VVD-raadslid