Afval

Afval, iedereen wil er zo snel mogelijk van af. Je wilt de plek waar je woont nou eenmaal zo schoon mogelijk houden en niemand zit te wachten op een mini-vuilnisopslag in de tuin of op het balkon.

De afgelopen jaren is de afvoer van afval voor de inwoners van Hengelo een steeds moeilijkere opdracht geworden. Het systeem is complex door het voorscheiden van restafval en plastic & blik (verpakkingen/PMD), terwijl hier al betere technische oplossingen voor zijn, die ook nog een grotere opbrengst voor het milieu hebben.

Tegelijkertijd heeft het beleid van de afgelopen jaren vervelende bijwerkingen: dump van afval naast (ondergrondse) containers en milieupleinen, (on)bewuste dump van het verkeerde afval in oranje (verpakkingen/PMD) en blauwe (papier) containers enzovoort. Deze dump zorgt niet alleen voor ergernis bij goedwillende inwoners, zoals verloedering van je straat of buurt, maar ook voor hogere kosten, omdat deze vervuilde containers en dump simpelweg meer kosten met zich meebrengen. De VVD Hengelo wil een simpel, goedkoop en servicevriendelijk systeem, dat ook nog eens duurzaam is.